03 بهمن 1403
logo

مرکز رشد واحدهای فناوری فرآورده‌های دارویی

دانشگاه علوم پزشکی تهران

رونمایی از ۴ داروی جدید تولید شده در مرکز رشد واحدهای فناوری فرآورده های دارویی دانشگاه علوم پزشکی تهران و تقدیر از پژوهشگران برتر حوزه پژوهش و برگزار شد

دکتر بهرام عین اللهی در نشست هم اندیشی و تقدیر از پژوهشگران برتر حوزه پژوهش کشور و رونمایی از چهار داروی جدید با فناوری پیشرفته که در روز یکشنبه دهم دیماه 1402 توسط معاونت تحقیقات فناوری وزارت بهداشت و به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار گردید، با اشاره به دستاوردهای شاخص حوزه سلامت در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی، گفت: پیشرفت هایی که در حوزه سلامت حاصل شد، شعار و ادعا نیست، بلکه همگی واقعیت داشته و مستند است؛ برای مثال، در ابتدای انقلاب، شاخص امید به زندگی ۵۶ سال بود و اکنون به ۷۶ سال رسیده است.

دکتر بهرام عین اللهی در نشست هم اندیشی و تقدیر از پژوهشگران برتر حوزه پژوهش کشور و رونمایی از چهار  داروی جدید با فناوری پیشرفته که در روز یکشنبه دهم دیماه 1402 توسط معاونت تحقیقات فناوری وزارت بهداشت و به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار گردید، با اشاره به دستاوردهای شاخص حوزه سلامت در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی، گفت: پیشرفت هایی که در حوزه سلامت حاصل شد، شعار و ادعا نیست، بلکه همگی واقعیت داشته و مستند است؛ برای مثال، در ابتدای انقلاب، شاخص امید به زندگی ۵۶ سال بود و اکنون به ۷۶ سال رسیده است.  

دکتر عین اللهی با تاکید بر خودکفایی و تکیه بر تولید داخل، خاطرنشان کرد: باید به سمت دانشگاه های نسل سوم و چهارم حرکت کنیم

وی با اشاره به این که زیرساخت ‌های مناسبی در کشور در حوزه سلامت وجود دارد، خواستار انجام پژوهش‌ های عالمانه و کسب یافته‌ های جدید علمی شد و افزود: پژوهش های علمی باید منحصربفرد، تازه و به دور از تقلید باشند.  

وزیر بهداشت به اهمیت خلاقیت و نوآوری اشاره کرد و گفت: در کشور ۸۵۰ مرکز تحقیقاتی داریم که لازم است این مراکز "خلاقیت و نوآوری" را در اولویت قرار دهند، زیرا شاخص ارزیابی این مراکز، سنجش دو مولفه مذکور خواهد بود

وی افزود: شاخص دیگر این است که پژوهش ها منطبق بر نیاز جامعه انجام شوند.  

دکتر عین اللهی گفت: در حوزه پژوهش به تشکیلات چابک، جهادی و فعال نیاز داریم و ورود دانشجویان علاقه‌ مند به مراکز تحقیقاتی، نقطه عطفی در حوزه پژوهش محسوب می شود

وزیر بهداشت ادامه داد: ما امروز در مراکز تحقیقاتی به جهش علمی نیاز داریم که با ایده پردازی، خلاقیت و نوآوری میسر می شود.   

وزیر بهداشت ضمن تاکید بر لزوم همگرایی، هم افزایی و همتاپروری در مراکز تحقیقاتی، تصریح کرد:  موضوع مهمی که امروزه در بسیاری از دستگاه ها مطرح است، این است که منابع مالی را وارد حوزه پژوهش، دانش پروری و فعالیت های دانش بنیان کنیم.

وی ضمن تاکید بر بهره وری مراکز تحقیقاتی، گفت: مراکز تحقیقاتی باید ماموریت گرا باشند و براساس آمایش سرزمین به پژوهش بپردازند.

وزیر بهداشت با اشاره به لزوم تهیه نقشه علمی جامع تحقیقات در کشور، اظهار کرد: باید ایده های نوآورانه به محصول تبدیل شوند و مراکز شتابدهنده با کمک نیروهای مردمی افزایش یابند.

 

وی گفت: در دولت مردمی، ۵ پارک علمی فناوری سلامت و ۱۱ مرکز نوآوری سلامت ایجاد شده است.

دکتر عین اللهی ضمن تاکید بر تجمیع مراکز تحقیقاتی افزود: باید تهدیدات حوزه سلامت در کشور شناسایی شوند و هر دانشگاهی  در منطقه خود این موضوع را پیگیری کند

وزیر بهداشت با تاکید بر رفع موانع تجاری سازی تولیدات شرکت های دانش بنیان، گفت: تاکنون 5080 محصول سلامت محور تولید شده که از این میزان 1303 محصول وارد بازار شده است.

 

در ادامه دکتر یونس پناهی در این نشست که در ستاد دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، ضمن تبریک به مناسبت هفته پژوهش گفت: هدف ما در زمینه تحقیقات و فناوری، رسیدن به مرجعیت علمی و ورود به سرآمدان عرصه علم و فناوری و نهایتاً حل مسائل و مشکلات فعلی و آینده کشور در عرصه سلامت است.
وی با بیان اینکه برای رسیدن به این اهداف نیازمند برنامه‌ریزی هستیم که در قدم اول پاسخ‌گویی به نیازهای حوزه سلامت باید شناسایی شود، افزود: مأموریت‌های مان متناسب با نیازهای مان است. ضمن نیازسنجی از دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور در زمینه شناخت نیازهای حوزه سلامت که در حوزه پژوهش قابل انجام باشد، هفت تهدید حوزه سلامت را در زمینه نیازهای این حوزه، از بیماری‌ها تا مسائل مربوط به جمعیت، تغییرات اقلیمی، مسائل جامعه از جمله اعتیاد، دارو و تجهیزات مصرفی و سرمایه‌ای دسته‌بندی کرده‌ایم و از دانشگاه‌ها خواستیم تا متناسب با ظرفیت و زیرساخت‌های شان به‌صورت پروژه ای به آنها بپردازند.
وی با بیان اینکه تولید علم و فناوری در یک امتداد و صرفاً معادل با مقاله‌نویسی نیست، افزود: مقاله یک شروع است و هدف نهایی آن باید تولید یک محصول یا فناوری باشد، باید پژوهش را تا رسیدن به مقصد که می تواند یک فناوری، محصول یا پروتکل است ادامه یابد. در معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با تغییر نگرش در حوزه تولید علم، سعی در تدوین لاین های تحقیقاتی محققین و پژوهشگران در اولویت قرار دارد.

 

 در این مراسم دکتر قناعتی با بیان اینکه هدف نهایی همه فعالیت ها تربیت انسان کامل است گفت: انسان سالم دارای جسم، روان و روح سالم است. در برنامه 2 سالانه دانشگاه، 5 محور اساسی و مسیر استراتژیک را پیگیری کردیم که مهم ترین آن فناوری است. بیش از 450محصول فناورانه و دارو تاکنون در دانشگاه علوم پزشکی تهران تولید شده است..
دکتر قناعتی  گفت:  دانشگاه علوم پزشکی تهران الگوهای لازم را برای حرکت در نظام سلامت ارائه کرده است و ستاره قطبی نظام سلامت است.
رئیس دانشگاه با اشاره به افتتاح  13 دی 1402 پارک علم و فناوری شهید سلیمانی در یافت آباد اشاره کرد و گفت: این پارک بزرگترین پارک فناوری نظام سلامت است.  اکنون دانشگاه علوم پزشکی تهران در تولید محصولات فناورانه از همه دانشگاه های پزشکی و غیرپزشکی در رتبه برتر قرار دارد..

در این مراسم، 4 داروی جدید از جمله داروی لیراکورت ( درمان حملات آسم و بیماری های مزمن ریوی)، ماده اولیه داروی آناگرلاید (درمان اختلالات انعقاد خون)، ماده اولیه داروی اپرمیلاست (درمان آرتریت پسوریاتیک، پلاک پسوریازیس، زخم های دهان مرتبط با بیماری بهجت) و داروی برنامین (درمان زخم پای دیابتی، انواع سوختگی درجه یک تا سه، زخم های ناشی از جراحی و درمان زخم های ناشی از رادیوتراپی) با حضور وزیر بهداشت، رونمایی شد.

همچنین از دکتر سید وحید حسینی، رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز در زمینه بیشترین حمایت از تحقیقات و فناوری در سطح دانشگاه، دکتر غلامرضا عسگری، معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در زمینه مدیریت پژوهشی، دکتر رضا شکوهی، معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی همدان در زمینه مدیریت پژوهشی، دکتر پرویز شهابی، معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی تبریز در زمینه مدیریت پژوهشی، دکتر پدرام ابراهیم نژاد، معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، دکتر محمدعلی صحراییان در زمینه سیاستگذاری پژوهشی، دکتر محمد عبداللهی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در زمینه تولید علم، دکتر محمد مهدوی، عضو هیات علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی تهران در زمینه تولید فناوری، دکتر بی بی صدیقه فضلی بزاز، عضو هیات علمی آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در زمینه سردبیران پژوهشی و مهدی رفیعی، دانشجوی موثر در تحقیقات و فناوری کشور، تقدیر شد.

کلمات کلیدی
مدیر سیستم
تهیه کننده:

مدیر سیستم

تصاویر

تنظیمات پس زمینه
برای جستجو عبارت موردنظر خود را وارد کنید